Hoppa till huvudinnehåll

hemlängtan skapade ett texas

Vilka ingredienser krävs för att bota hemlängtan? När Texas Longhorns grundare Philip flyttade till Sverige, började han efter en tid att sakna sin hemstad San Antonio i Texas. Mycket. Han längtade efter grillrök, kryddiga långkok och en plats där människor kan samlas för att slappna av, skratta och dela historier. En riktig Texas barbecue.

Så med hjälp av familjerecepten startade han en restaurang som påminde honom om allt han lämnat bakom sig. För sig själv och alla som vill känna sig som hemma i Texas.

”TEXAS LONGHORN – HOME AWAY FROM HOME”

Idag, över 20 år senare, har Texas Longhorn kommit att bli ett omtyckt och väletablerat varumärke med över 30 restauranger i Sverige, fördelat på två varumärken. Texas Longhorn Steakhouse har framgångsrikt sitt fokus på grillmenyn och Texas Longhorn Burgers & Deli på grillade hamburgare.

En av de viktigaste faktorerna till Texas Longhorns framgång tror vi är vårt fokus på kvaliteten i det vi serverar och där köttet spelar en viktig roll. Bra kött för oss är ett högkvalitativt kött från utvalda producenter med hög marmorering. Visuellt och smakmässigt ska det vara tilltalande för dig som köttälskare.

Köttet på vår grillmeny och hamburgarna på Burgers & Deli, kommer från en noga utvald leverantör*. Övrigt kött som exempelvis kyckling, flankstek, bacon och hamburgare (Steakhouse) kommer från utvalda svenska leverantörer. Fisk och skaldjur på menyn är accepterade enligt WWF:s konsumentguide för mer miljövänliga köp av fisk och skaldjur.

*Vion foods är ett internationellt matvaruföretag som producerar fläsk- och nötkött som klarar av att leverera kött enligt våra högt ställda krav. Vi har specialutbildat personal hos Vion foods som väljer ut det kött som vi serverar på våra restauranger så att våra gäster ska veta vad de får när de kommer till oss – kvaliteten på maten är en självklarhet.

Utöver restauranger, har Texas Longhorn idag ett 30-tal populära produkter i dagligvaruhandeln.