Hoppa till huvudinnehåll

OM TEXAS LONGHORN

Texas Longhorn grundades som ett resultat av en mans längtan hem – till Texas. Detta ledde till en restaurang med autentisk Texas-mat lagad efter gamla familjerecept, bra service och avslappnad stämning. En plats där alla kan känna sig hemma. Det tog inte lång tid innan det märktes hur mycket folk uppskattade konceptet och franchiseidén Texas Longhorn blev verklighet. Sedan dess har Texas Longhorn vuxit och över stora delar av Sverige.

Idag, över 20 år senare, har Texas Longhorn kommit att bli ett omtyckt och väletablerat varumärke med över 30 restauranger i Sverige, fördelat på två varumärken. Texas Longhorn Steakhouse har framgångsrikt sitt fokus på grillmenyn och Texas Longhorn Burgers & Deli på hamburgare.

En av de viktigaste faktorerna till vår framgång tror vi är vårt fokus på kvaliteten i det vi serverar och där köttet spelar en viktig roll. Bra kött för oss är ett högkvalitativt kött från utvalda producenter med hög marmorering. Visuellt och smakmässigt ska det vara tilltalande. För de gäster som inte önskar kött, erbjuder vi ett urval av vegetariska rätter.

Vår dryckesmeny består av bl.a. öl, drinkar och vin. Vi har valt att jobba med ett begränsat sortiment av drinkar som vi varierar åt gästen – allt för att hålla en god kvalitet i det vi levererar. Självklart serverar vi Margaritas – Texas Longhorns signaturdrink!

GÄSTUPPLEVELSEN

Begreppet ”avslappnat” har alltid varit viktigt för oss. Enkelt uttryckt har vi alltid velat skapa en plats där våra gäster kan mötas i kavaj eller T-shirt. Ett ställe där de kan lämna titlarna hemma. Kvaliteten på maten och servicen ska genomsyra hela restaurangbesöket - från det första bemötandet, via en härlig smak- och dryckesupplevelse till den avslutande, nöjda känslan när gästen går hem, mätt och belåten.

Franchise

Att vara en del av vår franchisefamilj är både utvecklande och utmanande.

Utvecklande för att vi erbjuder ett beprövat koncept med centralt framtagna verktyg, recept mm så att våra franchisetagare kan fokusera på att leverera kvalitet och service på sin lokala marknad. Självklart sker detta med stöd från huvudkontoret och andra kollegor ute på restaurangerna.

Utmanande för att det ställs höga krav på engagemang och känsla för detaljer när man driver en Texas Longhorn-restaurang. Som enskild franchisetagare behöver du vara fullt insatt i både verksamheten och konceptet. Detta för att kunna försäkra dig om att kvaliteten alltid håller samma höga nivå som våra gäster förväntar sig.

Våra lojala och hårt arbetande franchisetagare, har genom åren satt sin lokala prägel på restaurangerna och därmed varit stor del av Texas Longhorn framgång och det starka varumärke vi kommit att bli.

Är du intresserad av konvertera din restaurang eller vill starta en Texas Longhorn-restaurang från grunden?

Då tycker vi att du ska fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort!

Platser där vi vill etablera oss

Borås
Eskilstuna
Gävle
Helsingborg
Kalmar
Karlskrona
Kungsbacka
Luleå
Lund
Sundsvall
Göteborg och förorter
Stockholm och förorter